Felhívás 2019

Ha Te szeretnél lenni 2019 legjobb Ifjú Kócsagőre, akkor ne habozz,
és jelentkezz az alábbi linken található űrlapon keresztül!

Jelentkezés

 


Ifjú Kócsagőrök-et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat!

Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben.

A programban – a Agrárminisztérium, a 10 Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Főváros Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság együttműködésének köszönhetően – a jelentkezőkből kiválasztott gyakornokok megismerkedhetnek a gyakorlati természetvédelem titkaival.

A fődíjat megtestesítő külföldi tanulmányutat a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. finanszírozza.

2019-ben 7. alkalommal ismét itt a LEHETŐSÉG!

Jelentkezz a programra, vegyél részt a megmérettetésben!

Legyél Te a legjobb 2019-ben, és kiemelkedő munkádat a programhoz illő szakmai díjjal jutalmazzuk!

Részvételi szándékodat jelezd, ha


Ha Te szeretnél lenni 2019 legjobb Ifjú Kócsagőre, akkor ne habozz,
és jelentkezz az alábbi linken található űrlapon keresztül!

Jelentkezés

 


PROGRAM RÉSZLETEK

Jelentkezési határidő: 2019. április 22.

A jelentkezés során három igazgatóságot is megjelölhetsz, ezzel is növelve az esélyét, hogy a program résztvevői közé kerülhess! Vedd figyelembe, hogy a választott nemzeti park igazgatóság nem biztos, hogy tud szállást biztosítani számodra, és nem minden esetben tudnak segíteni a területre való eljutásban.

Jelentkezéssel kapcsolatos további információk:

A jelentkezés feltétele 18-24 év közötti életkor.
A programban való részvétel önkéntes munkát jelent, mely a tapasztalatszerzést célozza meg, jövedelemszerzési lehetőséggel nem jár.

Mit várunk el a program résztvevőitől?

Előny, de nem feltétel:

Ajánlást, igazolásokat az ifjukocsagor@furgediak.hu e-mail címre kérjük küldeni, de a jelentkezési űrlap kitöltése ez esetben is feltétel!

A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt az „Ifjú kócsagőr” programba, a gyakornokok kiválasztása több körben történik. A programban maximum 50 gyakornok elhelyezését tudjuk vállalni természetvédelmi őrök mellett.

A program a gyakorlaton kívül egy JÁTÉKOS MEGMÉRETTETÉS is a TERMÉSZETVÉDELMI ŐRÖK OLDALÁN.

A jelentkezések feldolgozása után, a program első fordulójába való bejutásról a jelentkezőket e-mailben értesíti a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2019. május 15-ig. (Visszajelzést azok is kapnak, akik nem jutnak be az első fordulóba.)

 

Május végén történik meg az ifjú kócsagőr, természetvédelmi őr párosok kialakítása a nemzeti park igazgatóságoknál, illetve a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságánál.

 

Az „ifjú kócsagőr” program nyáron két hét intenzív természetvédelmi őri „terepgyakorlattal” folytatódik az adott nemzeti parkban vagy a fővárosi önkormányzatnál.

Milyen feladatokkal találkozhatsz, milyen ismereteket szerezhetsz a két hét alatt?

Amit ezen felül kínálunk:

A kéthetes nyári gyakorlatot az augusztus 21. és 31. közti, nemzeti parkonkénti területi döntő zárja. Ezt követően a tavalyi nyertes Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága szervezi 3 napos országos döntőt szeptember 18-20. között. A Budapesten és annak környékén található védett természeti területeken megrendezésre kerülő eseményen szállást, étkezést biztosítunk.

A területi döntőben az egyes nemzeti parkok, valamint a fővárosi önkormányzat legjobbjait választjuk ki, így az országos döntőben ők mérik majd össze a tudásukat.

Az országos döntő 3. napján kerül sor az eredményhirdetésre.

 

Nagy Kócsag (Fotó: Völgyi Sándor)


Fődíj

A legjobb páros (a nyertes kócsagőr és természetvédelmi őre) egy elképesztő 5 napos tanulmányutat nyer Lengyelország legnagyobb nemzeti parkjába. Az utazás során rengeteg új ismeretet, élményt szerezhetnek.

A legjobb páros elismerése:mt&t díj

Matula és Tutajos díj


Ha Te szeretnél lenni 2019 legjobb Ifjú Kócsagőre, akkor ne habozz,
és jelentkezz az alábbi linken található űrlapon keresztül!

Jelentkezés