Felhívás 2019

A programra jelentkezni itt az oldalon lehet. Az űrlapra mutató linket hamarosan mindenki számára elérhetővé tesszük…

Link:…hamarosan.

Ifjú Kócsagőrök-et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat!

Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben.

A programban – a Agrárminisztérium, a 10 Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Főváros Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság együttműködésének köszönhetően – a jelentkezőkből kiválasztott gyakornokok megismerkedhetnek a gyakorlati természetvédelem titkaival.

A fődíjat megtestesítő külföldi tanulmányutat a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. finanszírozza.

2019-ben 7. alkalommal ismét itt a LEHETŐSÉG!

Jelentkezz a programra, vegyél részt a megmérettetésben!

Legyél Te a legjobb 2019-ben, és kiemelkedő munkádat a programhoz illő szakmai díjjal jutalmazzuk!

Részvételi szándékodat jelezd, ha

A programra jelentkezni itt az oldalon lehet. Az űrlapra mutató linket hamarosan mindenki számára elérhetővé tesszük…

Link:…hamarosan.

 

PROGRAM RÉSZLETEK

Jelentkezési határidő: 2019. április 22.

A jelentkezés során három igazgatóságot is megjelölhetsz, ezzel is növelve az esélyét, hogy a program résztvevői közé kerülhess! Vedd figyelembe, hogy a választott nemzeti park igazgatóság nem biztos, hogy tud szállást biztosítani számodra, és nem minden esetben tudnak segíteni a területre való eljutásban.

Jelentkezéssel kapcsolatos további információk:

A jelentkezés feltétele 18-24 év közötti életkor.
A programban való részvétel önkéntes munkát jelent, mely a tapasztalatszerzést célozza meg, jövedelemszerzési lehetőséggel nem jár.

Mit várunk el a program résztvevőitől?

Előny, de nem feltétel:

Ajánlást, igazolásokat az ifjukocsagor@furgediak.hu e-mail címre kérjük küldeni, de a jelentkezési űrlap kitöltése ez esetben is feltétel!

A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt az „Ifjú kócsagőr” programba, a gyakornokok kiválasztása több körben történik. A programban maximum 50 gyakornok elhelyezését tudjuk vállalni természetvédelmi őrök mellett.

A program a gyakorlaton kívül egy JÁTÉKOS MEGMÉRETTETÉS is a TERMÉSZETVÉDELMI ŐRÖK OLDALÁN.

A jelentkezések feldolgozása után, a program első fordulójába való bejutásról a jelentkezőket e-mailben értesíti a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2019. május 15-ig. (Visszajelzést azok is kapnak, akik nem jutnak be az első fordulóba.)

 

Május végén történik meg az ifjú kócsagőr, természetvédelmi őr párosok kialakítása a nemzeti park igazgatóságoknál, illetve a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságánál.

 

Az „ifjú kócsagőr” program nyáron két hét intenzív természetvédelmi őri „terepgyakorlattal” folytatódik az adott nemzeti parkban vagy a fővárosi önkormányzatnál.

Milyen feladatokkal találkozhatsz, milyen ismereteket szerezhetsz a két hét alatt?

Amit ezen felül kínálunk:

A kéthetes nyári gyakorlatot az augusztus 21. és 31. közti, nemzeti parkonkénti területi döntő zárja. Ezt követően a tavalyi nyertes Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága szervezi 3 napos országos döntőt szeptember 18-20. között. A Budapesten és annak környékén található védett természeti területeken megrendezésre kerülő eseményen szállást, étkezést biztosítunk.

A területi döntőben az egyes nemzeti parkok, valamint a fővárosi önkormányzat legjobbjait választjuk ki, így az országos döntőben ők mérik majd össze a tudásukat.

Az országos döntő 3. napján kerül sor az eredményhirdetésre.

 

Nagy Kócsag (Fotó: Völgyi Sándor)


Fődíj

A legjobb páros (a nyertes kócsagőr és természetvédelmi őre) egy elképesztő 5 napos tanulmányutat nyer Lengyelország legnagyobb nemzeti parkjába. Az utazás során rengeteg új ismeretet, élményt szerezhetnek.

A legjobb páros elismerése:mt&t díj

Matula és Tutajos díj

Ha Te szeretnél lenni a 2019 legjobb Ifjú Kócsagőre, akkor ne habozz,
és jelentkezz a lenti linken található űrlapon keresztül!

Link:…hamarosan.